Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους και τη διάσωση

Newsbomb

Ηράκλειο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του αεροσκάφους και την προσπάθεια διάσωσης των δύο επιβαινόντων

Νέα βίντεο έρχονται στο φως από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο Ηράκλειο το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 68χρονος επιβάτης από την Ινδονησία.

Το αεροσκάφος είχε έρθει στην Κρήτη από την Τετάρτη 14/12. Απογειώθηκε σύμφωνα με το neakriti.gr από το αεροδρόμιο στις 9:45 το πρωί της Πέμπτης 15/12 και στα πρώτα λεπτά εξέπεμψε SOS (Mayday). Η πτήση επρόκειτο να διαρκέσει 5 ώρες και είχε προορισμό στη Χουργκάντα της Αιγύπτου. Στο μονοκινήτριο επέβαιναν ένας 68χρονος με καταγωγή από την Ινδονησία και ένας 26χρονος από την Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα δύο άτομα βγήκαν από το αεροσκάφος από τύχη και επέπλεαν στη θάλασσα στοιβαγμένοι από τα συντρίμμια του μονοκινητήριου, το οποίο βυθίστηκε. Μάλιστα, το αεροσκάφος έφυγε προς τα ανατολικά και έπεσε στη θάλασσα, διαφορετικά θα μπορούσε να έχει προσκρούσει στη στεριά.

Στο σημείο έφτασε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και σκάφη του Λιμενικού, που έσωσαν τον 34χρονο και επιχειρούσαν για τον 68χρονο, ο οποίος τελικά δεν τα κατάφερε. Για τη διάσωση των επιβατών του αεροσκάφους άμεση ήταν η κινητοποίηση και των ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Το αεροσκάφος είναι πλέον βυθισμένο και παραμένει άγνωστο εάν θα ανασυρθεί.

Δείτε βίντεο από τα πρώτα λεπτά μετά την πτώση του αεροσκάφους:

Δεν τα κατάφερε ο δεύτερος επιβάτης

Οι διασώστες και τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν από τον αέρα και τη θάλασσα για να σώσουν τους δύο επιβάτες. Αφού κατάφεραν να τους τραβήξουν στην στεριά με σκάφος του Λιμενικού, πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ στον 68χρονο, ο οποίος δυστυχώς δεν τα κατάφερε να μείνει στη ζωή.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 68χρονου.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα στο neakriti.gr, ο οποίος μίλησε λίγο πριν γίνει γνωστό ότι ο δεύτερος επιβάτης δεν τα κατάφερε: «Απογειώθηκε πριν από καμία ώρα και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά μίλια. Τον ένα τον είδα να κολυμπάει για τον άλλο δεν γνωρίζω ακόμη την κατάστασή του».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους με δύο αλλοδαπούς (02) επιβαίνοντες, ηλικίας 68 και 26 ετών, στη θαλάσσια περιοχή δύο (02) ν.μ. βόρεια παραλίας “ΚΑΡΤΕΡΟΥ” Ηρακλείου ν. Κρήτης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβαινόντων του από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, από ομάδα ΕΜ.ΑΚ., ομάδα έρευνας και διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δύο (02) επιβαίνοντες του εν λόγω αεροσκάφους, εκ των οποίων ο 68χρονος χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ κατά την μεταφορά τους στον λιμένα Ηρακλείου, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον 68χρονο, με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Στη συνέχεια, διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 68χρονου, ενώ το εν λόγω αεροσκάφος βυθίστηκε.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.