ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας εκ των δύο επιβατών

Πτώση αεροσκάφους στο Ηράκλειο: Νεκρός ο ένας εκ των δύο επιβατών
Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στο Ηράκλειο
Eurokinissi

Ηράκλειο: Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη θάλασσα στο Κακό Όρος - Νεκρός ο ένας επιβάτης ηλικίας 62 ετών από την Ινδονησία

Νεκρός ο ένας εκ των δύο επιβατών που επέβαιναν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους στο Ηράκλειο.

Το αεροσκάφος είχε έρθει στην Κρήτη από την Τετάρτη 14/12. Απογειώθηκε σύμφωνα με το neakriti.gr από το αεροδρόμιο στις 9:45 το πρωί της Πέμπτης 15/12 και στα πρώτα λεπτά εξέπεμψε SOS (Mayday). Η πτήση επρόκειτο να διαρκέσει 5 ώρες και είχε προορισμό στη Χουργκάντα της Αιγύπτου. Στο μονοκινήτριο επέβαιναν ένας 62χρονος με καταγωγή από την Ινδονησία και ένας 34χρονος από την Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr τα δύο άτομα βγήκαν από το αεροσκάφος από τύχη και επέπλεαν στη θάλασσα στοιβαγμένοι από τα συντρίμμια του μονοκινητήριου, το οποίο βυθίστηκε. Μάλιστα, το αεροσκάφος έφυγε προς τα ανατολικά και έπεσε στη θάλασσα, διαφορετικά θα μπορούσε να έχει προσκρούσει στη στεριά.

Στο σημείο έφτασε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και σκάφη του Λιμενικού, που έσωσαν τον 34χρονο και επιχειρούσαν για τον 62χρονο, ο οποίος τελικά δεν τα κατάφερε. Για τη διάσωση των επιβατών του αεροσκάφους άμεση ήταν η κινητοποίηση και των ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Δεν τα κατάφερε ο δεύτερος επιβάτης

Οι διασώστες και τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν από τον αέρα και τη θάλασσα για να σώσουν τους δύο επιβάτες. Αφού κατάφεραν να τους τραβήξουν στην στεριά με σκάφος του Λιμενικού, πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρείχε πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ στον 62χρονο, ο οποίος δυστυχώς δεν τα κατάφερε να μείνει στη ζωή.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα στο neakriti.gr, ο οποίος μίλησε λίγο πριν γίνει γνωστό ότι ο δεύτερος επιβάτης δεν τα κατάφερε: «Απογειώθηκε πριν από καμία ώρα και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά μίλια. Τον ένα τον είδα να κολυμπάει για τον άλλο δεν γνωρίζω ακόμη την κατάστασή του».

Στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι 3-4 Μποφόρ.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.