ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Μια νέα Νορβηγία στη Μεσόγειο

Handelsblatt: Μια νέα Νορβηγία στη Μεσόγειο

Για ανεκμετάλλευτες ποσότητες πετρελαίου και αερίου στην Ελλάδα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα

«Μια νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο» βλέπει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" αναφερόμενη στην Ελλάδα και στον ορυκτό της πλούτο.

Ο αρθρογράφος αναφερόμενος στην κρίση χρέους στη χώρα μας παραθέτει τις δυνατότητες που διαθέτει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, εκμεταλλευόμενη τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται σε Ιόνιο και Αιγαίο.

«Το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος είναι άγνωστο», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι το φθινόπωρο του 2013 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τα αποθέματα και μέχρι το τέλος του 2014 θα δοθούν οι πρώτες άδειες εκμετάλλευσης», σημειώνει ο αρθρογράφος, υποστηρίζοντας πως η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα λύσει οριστικά το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Η εφημερίδα "Handelsblatt" κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στα κοιτάσματα του Αιγαίου, επισημαίνοντας ωστόσο και τη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Εικάζεται ότι και στο Αιγαίο υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την εκμετάλλευση των οποίων διαφωνούν Αθήνα και Άγκυρα, ενώ για τις οικονομικές ζώνες στα νότια της Ελλάδα θα πρέπει να υπογραφούν συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Λιβύη», αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Διαβάστε επίσης:

Αρχές Οκτώβρη ξεκινάνε τα «τρυπάνια»

Όταν με λοιδορούσε ο Πάγκαλος στη Βουλή

Έκρυψαν το πετρέλαιο για να μας βάλουν στο ΔΝΤ

Πώς χάθηκε η χρυσή ευκαιρία για τα ελληνικά πετρέλαια

Η μεγάλη προδοσία με τα ελληνικά πετρέλαια