ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα ρομπότ μπαίνουν δυναμικά στη ζωή μας

Τα ρομπότ μπαίνουν δυναμικά στη ζωή μας
Φανταστείτε πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σας, αν τις δουλειές του σπιτιού δεν τις κάνατε εσείς, αλλά το ….προσωπικό σας ρομπότ...

Φανταστείτε πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σας, αν τις δουλειές του σπιτιού δεν τις κάνατε εσείς, αλλά το ….προσωπικό σας ρομπότ.

Στη Λυών της Γαλλίας διεξήχθη για πρώτη φορά η έκθεση Innorobo, όπου εκεί συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 ρομπότ και οι κατασκευαστές τους, παρουσιάζοντας στο κοινό το …ταλέντο των ανθρωποειδών, που μέχρι πριν λίγα χρόνια όλοι μας πιστεύαμε πως θα βλέπαμε μόνο στο Star Wars ή σε παρόμοιες κινηματογραφικές ταινίες.

Μπορεί στα highlights της έκθεσης να ήταν τα ανθρωποειδή που έπαιζαν ποδόσφαιρο, ή κάποια άλλα που είναι πολεμικές μηχανές, ωστόσο αυτά που ξεχώρισαν ήταν άλλα…

Κατ’ αρχήν οι Γάλλοι έδωσαν βροντερό παρών, με ένα ρομπότ το οποίο είναι εξομοιωτής γέννας. Βοηθάει τους ασκούμενους στο να καταφέρουν στο μέλλον να αντιμετωπίσουν τα …πεισματάρικα μωρά που αρνούνται να βγουν εύκολα από την κοιλιά της μητέρας τους.

Λειτουργεί απλά, αφού έχει οθόνη, που κατευθύνει τους ασκούμενους για το που είναι το κεφάλι του μωρού, βοηθώντας τους να ξέρουν από πού πρέπει να πιάσουν το μωρό, χωρίς να το πιέσουν από στο κεφάλι τραυματίζοντάς το.
Ρομπότ ανιχνευτής!

Συνήθως, μια από τις δύσκολες επιχειρήσεις των στρατιωτών σε πολέμους, είναι η ανίχνευση των αντίπαλων πεδίων. Χάρη στο PacBot, οι αμερικάνοι στρατιώτες, έχουν βρει την ησυχία τους στο Αφγανιστάν, αφού πλέον μπορούν να ελέγχουν από μεγάλη απόσταση το ρομπότ, που κάνει τη …δύσκολη δουλειά.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε το ρομπότ έχει τόσο μεγάλη επιτυχία, που ήδη στο Αφγανιστάν υπάρχουν γύρω στις 4.000, προκειμένου να …ξετρυπώνουν τους Ταλιμπάν από τις σπηλιές. Ο κατασκευαστής τους, Κόλιν Ανγκλ, τόνισε χαρακτηριστικά, πως τα νέα ρομπότ έχουν σώσει πολλές ζωές αμερικανών στρατιωτών, αφού δε χρειάζεται σε δύσκολα μέρη να επιχειρούν οι πεζοναύτες, ενώ αστειευόμενος είπε πως «Κάθε φορά που χάνουμε ένα, δε χρειάζεται να στείλουμε γράμμα στο σπίτι του!».

Σύμφωνα με τους κινέζους που βρέθηκαν στην έκθεση, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 9.000.000 ρομπότ έχουν πωληθεί για οικιακή χρήση, ενώ αν οι δυνατότητές τους ήταν πιο διαδεδομένες και ο κόσμος δεν πίστευε πως η αγορά ενός ρομπότ είναι πολυέξοδη, ο αριθμός θα ήταν σίγουρα διπλάσιος.

Εσείς τι περιμένετε;