ΕΘΝΙΚΑ

Η Κως τιμά τους πεσόντες στα Ίμια

Η Κως τιμά τους πεσόντες στα Ίμια

Τους τρεις αξιωματικούς που έπεσαν στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996 τίμησε η Κως σε μια άκρως συγκινητική τελετή παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και συγγενών των πεσόντων.

Το νησί τίμησε τους πεσόντες στήνοντας τις προτομές τους στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού της Κω, ενώ προηγουμένως τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τα αποκαλυπτήρια των προτομών των υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, καθώς και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλψού έκαναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στα αποκαλυπτήρια των προτομών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τους χαρακτήρισε ως τους πιο ξεχωριστούς ήρωες, των ενόπλων δυνάμεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης, ο Νίκος Βλαχάκος, αδερφός του πεσόντος Παναγιώτη Βλαχάκου και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κω καθώς και πολλοί κάτοικοι του νησιού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι: «έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτού του είδους οι ηρωικές σελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρόσφατη Ιστορία μας, να είναι κτήμα όχι μόνο των παιδιών που σπουδάζουν σήμερα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Ακαδημίες, Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων, αλλά να γίνουν κτήμα μέσω των βιβλίων της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που περνάνε σήμερα ή θα περάσουν αύριο από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».

Φωτογραφίες από το Kosvoice.gr