ΕΘΝΙΚΑ

Στα Σκόπια ο Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας

Στα Σκόπια ο Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς βρίσκεται, σήμερα και αύριο, στα Σκόπια, για συνομιλίες με την ηγεσία της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος.

Ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί, αργά σήμερα το απόγευμα, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του τελευταίου.

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, στη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στα Σκόπια, αναμένεται να συναντηθεί ακόμη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.

Ο κ.Νίμιτς μετέβη στα Σκόπια από την Αθήνα, όπου χθες είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τού παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, για την προοπτική των συνομιλιών, καθώς και για τις ιδέες και προτάσεις του διαμεσολαβητή, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα της Ελλάδας να συμβάλλει ενεργά στη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.