ΕΘΝΙΚΑ

«Εξάγει» προβλήματα ο Ερντογάν στο Αιγαίο

«Εξάγει» προβλήματα ο Ερντογάν στο Αιγαίο

Τα δικά του σοβαρά αλλά εσωτερικά προβλήματα επιλέγει να εξάγει φαίνεται για άλλη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι στρατηγοί του, αφού για 5η φορά φέτος επιλέγουν οι Τούρκοι να προκαλέσουν με χαμηλές υπερπτήσεις πάνω από τους Φούρνους.

Τέσσερα τουρκικά Phantom πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, σε ύψος μόλις 2.600 ποδιών, στις 15:29 το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

phantom6600

Συνολικά, σήμερα, εισήλθαν στο FIR Αθηνών 7 τουρκικά αεροσκάφη -καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.

0

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Αυτό που προβληματίζει την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία είναι, ότι όσο εντείνονται τα εσωτερικά προβλήματα στην Τουρκία, θα εντείνεται και η προκλητικότητα των «απέναντι» και έχει δοθεί εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες, για εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικά μαχητικά μεταξύ Χίου και Σάμου