ΕΘΝΙΚΑ

Το Al Jazzera «φωνάζει»- Η Ελλάδα σιωπά

Το Al Jazzera «φωνάζει»- Η Ελλάδα σιωπά

Κι ενώ εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, χωρίς κανείς να μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις και να ξυπνήσει το αίσθημα της Ελλάδας μέσα μας, ένας αραβικός σταθμός κάνει αφιέρωμα στα δικαιώματά μας!


Ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera στην Ελλάδα έκανε ένα οδοιπορικό στις μνήμες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και τη γερμανική «μπότα» που πάτησε στην κυριολεξία τον υπερήφανο Έλληνα.

Mε τίτλο «Η Ελλάδα διεκδικεί πολεμικές επανορθώσεις από το Βερολίνο», ο συντάκτης αποδίδει την ένταση των πιέσεων από πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης, στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Γερμανία «πρωτοστάτησε» στα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα μας.

Τραγική η επισήμανση από το Al Jazeera: Από τους σχεδόν μισό εκατ. νεκρούς της Ελλάδας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μόνο οι 30 χιλιάδες σκοτώθηκαν σε μάχες. Οι υπόλοιποι θανατώθηκαν κατά την διάρκεια της Κατοχής.

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα διεκδικεί 7 δισεκατομμύρια δολάρια που δικαιούται αφού είχαν αποφασιστεί και επιδικαστεί από το 1946 ως αποζημίωση για τα ναζιστικά εγκλήματα. Ένα χρέος από τη σκοτεινή εκείνη εποχή του ναζισμού που είναι ακόμα ανεξόφλητο...

Την ίδια ώρα βέβαια, τα συστημικά ΜΜΕ, καθώς και η πλειοψηφία των αιρετών του Κοινοβουλίου ποιούν την νήσσα, μη θέλοντας να ταράξουν τους κύκλους της Γερμανίας….

Δείτε το βίντεο από το Αl Jazeera:

Διαβάστε επίσης:

«Πώς γίνεται να έχουν αποσιωπηθεί τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών;»

DW: Κανείς δεν είπε μία «συγγνώμη» για τις θηριωδίες των Ναζί

SZ: Πώς θα τα καταφέρει ο Γκάουκ να υποκλιθεί στα θύματα των ναζί;

Tagesspiegel: Aντιμέτωπος με το σκοτεινό κεφάλαιο της κατοχής

Άλλα λόγια να... αγαπιόμαστε από τους Γερμανούς για τις αποζημιώσεις