ΕΘΝΙΚΑ

Σαββίδης σε Πούτιν: «Στηρίζουμε την επιστροφή Ελλήνων στην Κριμαία»

Σαββίδης σε Πούτιν: «Στηρίζουμε την επιστροφή Ελλήνων στην Κριμαία»

Την πρόθεσή του να συμβάλει οικονομικά, ως πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Εθνικής και Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, για την επιστροφή όσων εξορίστηκαν βιαίως επί Στάλιν εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ

Να διευκολύνει οικονομικά το ρωσικό κράτος στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει σχετικά με την επιστροφή όσων Ελλήνων εκδιώχθηκαν βιαίως επί Στάλιν από την Κριμαία εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης, σε σύντομο διάλογο που είχε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, που σημειωτέον είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Εθνικής και Πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, όπου παρέστη φυσικά και ο πρόεδρος της χώρας.

Όταν λοιπόν έφτασε η ώρα της συζήτησης του εν λόγω ζητήματος υπήρξε σύντομος διάλογος μεταξύ Πούτιν και Σαββίδη, με τον δεύτερο να διαβεβαιώνει τον πρόεδρο της Ρωσίας πως μπορεί να του προσφερθεί οικονομική βοήθεια ώστε να πάρει «σάρκα και οστά» το σχέδιο για την επιστροφή των Ελλήνων στην Κριμαία.

«Σήμερα πάρα πολλοί Έλληνες, στηριζόμενοι στο διάταγμα που επιτάσσει την αποκατάστασή τους για τους άδικους διωγμούς στο παρελθόν, επιθυμούν στο πλαίσιο ενός κρατικού προγράμματος να επιστρέψουν στην Κριμαία» ανέφερε αρχικά ο Ιβάν Σαββίδης, για να απαντήσει στη συνέχεια ο Πούτιν: «Το ζήτημα που μας απασχολεί είναι η περιορισμένη δυνατότητα χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό».

Τον λόγο ξαναπήρε ο Σαββίδης επισημαίνοντας: «Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε», για να κλείσει ο Πούτιν αναφέροντας: «Θα ετοιμάσουμε το πρόγραμμα. Από τα πρώτα βήματα θα πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα ορατά στον κόσμο. Θα πρέπει να γίνει εμφανές ότι η Ρωσία ξεκίνησε πράγματι να λύνει τα ζητήματα σχετικά με την εξάλειψη των συγκεκριμένων αδικιών. Η αποκατάσταση πρέπει να είναι όχι μόνον πολιτική και ηθική, αλλά και κοινωνικοοικονομική. Μαζί σας θα επεξεργαστούμε αυτό το ζήτημα».

Πηγή φωτό: pontos-news.gr