ΕΘΝΙΚΑ

Βγαίνει στο Αιγαίο ο Τουρκικός Στόλος!

Βγαίνει στο Αιγαίο ο Τουρκικός Στόλος!
του Κώστα Χαρδαβέλλα

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Συναγερμός χτύπησε την Τετάρτη στις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, όταν τρεις φρεγάτες των Τούρκων, οπλισμένες πλήρως με πυραύλους ανάσχεσης αεροπορικών επιθέσεων, πέρασαν στις 3.10 μ.μ. τα Δαρδανέλια και ανοίχτηκαν στο Αιγαίο ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις.

Παράλληλα άλλες δύο τουρκικές φρεγάτες πλέουν στο Αιγαίο συνοδεύοντας το ερευνητικό σκάφος που πάει στην περιοχή του Καστελόριζου, όπου θα ποντίσει καλώδια στο βυθό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για να ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες.

Τέλος τρεις τουρκικές φρεγάτες θα περιπολούν μεταξύ Κρήτης και Κύπρου για να είναι έτοιμες να επέμβουν εάν εμποδιστούν οι έρευνες από τουρκικής πλευράς στην ανύπαρκτη για όλους – υπαρκτή όμως για την Τουρκία- ΑΟΖ του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων.

Το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στο Ελληνικό Πεντάγωνο, όπου έγινε γνωστό ότι η Τουρκία ανακοίνωσε ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά, σήμερα και αύριο από τις 7 π.μ. μέχρι τις 9 το βράδυ, στην περιοχή Χίου – Λέσβου- Ψαρών, μέχρι ανατολικά του Αγ. Ευστράτιου – που βέβαια είναι η Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ήδη ο ελληνικός στόλος βρίσκεται υπ΄ ατμό για άμεση έξοδο στο Αιγαίο, τις κινήσεις των Τούρκων στην Ελληνική θάλασσα παρακολουθούν ακταιωροί του Ναυτικού και του Λιμενικού από αποστάσεις που δε μπορούν να προκαλέσουν αναπάντεχο ναυτικό επεισόδιο και ο θάλαμος επιχειρήσεων στο Υπουργείο Άμυνας λειτουργεί πλέον σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού.

Διαβάστε επίσης: Με το Piri Reis ξεκινούν οι τουρκικές έρευνες