ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι κυβερνητικές «εξυπηρετήσεις» μέσω των τραπεζών

Οι κυβερνητικές «εξυπηρετήσεις» μέσω των τραπεζών
Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, οι ελληνικές τράπεζες εκμεταλλεύονται καταστάσεις χωρίς κανέναν έλεγχο...

Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης, οι ελληνικές τράπεζες εκμεταλλεύονται καταστάσεις χωρίς κανέναν έλεγχο από την ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα με τις ευλογίες της τράπεζας της Ελλάδος. Πολλοί τραπεζίτες διακινούν κεφάλαια και δίνουν δάνεια, όχι από τα δικά τους αποθεματικά, αλλά από τις κρατικές επιχορηγήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών. Έτσι λοιπόν, οι περισσότερες τράπεζες χορηγούν δάνεια σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες κατ’ επιλογήν, χωρίς να γίνεται κανένας κρατικός έλεγχος.

Τελευταίο παράδειγμα ο δανεισμός μεγάλου δημοσιογραφικού ομίλου με το ποσό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις και χωρίς διασφαλίσεις για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα μάλιστα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ το δάνειο δόθηκε με εντολή του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς ο συγκεκριμένος Όμιλος είναι ο μόνος που τον στηρίζει!

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που πάνω από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις και οι ιδιωτικές εταιρείες τους εκβιάζουν καθημερινά για λίγες εκατοντάδες ευρώ.

Την ίδια ώρα μερικοί τραπεζίτες προχωρούν σε δανεισμούς εκατομμυρίων ευρώ -κάτω από το τραπέζι και με διαδικασίες εξπρές- σε επιχειρήσεις και ομίλους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης και χωρίς να ξέρουμε αν ποτέ αυτά επιστραφούν.

Πηγή:newscode.gr

Διαβάστε περισσότερα για τις Ελληνικές τράπεζες εδώ