ΦΑΚΕΛΟΣ MIG

Α. Κούγιας: «Για κακούργημα κατηγορείται ο Βγενόπουλος"!

Α. Κούγιας: «Για κακούργημα κατηγορείται ο Βγενόπουλος"!
Η εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος τιμωρείται έως και με 20 χρόνια κάθειρξης εξήγησε στο newsbomb.gr ο γνωστός ποινικολόγος

Σε βαθμό κακουργήματος είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης του ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν", όπως διευκρίνισε μιλώντας στο newsbomb.gr ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος τιμωρείται έως και με 20 χρόνια κάθειρξης.

Μιλώντας στο newsbomb.gr ο κ. Κούγιας, εξήγησε πως το αδίκημα της εκβίασης διαπράττεται, όταν κάποιος με την απειλή σωματικής βλάβης, αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, ή προκαλέσει σοβαρές βλάβες στη σωματική ακεραιότητα ή στην περιουσία κάποιου, προκειμένου ο ίδιος να αποκομίσει περιουσιακό όφελος.

Υπενθυμίζεται ότι, ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παντελής Στραγάλης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου ως νομίμου εκπροσώπου της Τράπεζας Marfin.

Όπως είχε ανακοινώσει το "Ερρίκος Ντυνάν" «η μήνυση αναφέρεται στην καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του Ερρίκος Ντυνάν αμέσως μετά τη συνεργασία του ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ Α.Ε. χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων».

Στην ίδια ανακοίνωση γινόταν λόγος για αθέμιτο ανταγωνισμό από την πλευρά της τράπεζας προκειμένου να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο των μαιευτηρίων που ανήκουν στον όμιλο συμφερόντων της αλλά και για προσβολή του νομικού προσώπου του κοινωφελούς ιδρύματος.

Παράλληλα, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός με διάταξή του ζητεί να διερευνηθεί αν ο Α. Βγενόπουλος έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Marfin, καθώς και κατά πόσον έχει διαπραχθεί το αδίκημα του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, η απιστία αφορά στα διοικητικά στελέχη, ή υπαλλήλους εταιρείας, ή νομικά πρόσωπα που με πράξεις ή παραλείψεις τους βλάπτουν την περιουσία της εταιρείας και σε βαθμό κακουργήματος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Διαβάστε επίσης: O A. Μαρτίνης για τη MIG και «οικονομικούς παράγοντες-παράσιτα»

Ποινική δίωξη Βγενόπουλου για απόπειρα εκβίασης!