ΥΓΕΙΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Εισηγούνται συνέχιση της απεργίας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Εισηγούνται συνέχιση της απεργίας

Συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, κατά την συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί οδηγούνται στην απόφαση αυτή, μετά την άκαρπη συνάντηση του κλάδου με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ κάθε ημέρα απεργίας χάνονται περίπου 65.000 ραντεβού ασφαλισμένων.

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε, ότι την Δευτέρα απελύθησαν ήδη οι 633 γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι ήταν μόνιμοι υπάλληλοι του Οργανισμού, ή είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου, ενώ στις σκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί (περίπου 4.500) να αυξήσουν τον αριθμό των επισκέψεών τους στους ασφαλισμένους, από 200 σε 300 τον μήνα.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, επιχειρείται τώρα να πέσουν οι τόνοι, καθώς ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χθες, πως δίνει διορία ένα μήνα στους γιατρούς, εάν «σπάσουν» την απεργία τους, διάστημα κατά το οποίο δεν θα θέσει θέμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας.

Βεβαίως πολλά θα κριθούν και από την αξιολόγηση των δομών του ΕΟΠΥΥ, το πόρισμα του οποίου αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Βουλή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και να ανακοινωθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΕΝΓΕ: Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα νοσοκομεία τον ΕΟΠΥΥ

Η απεργία στον ΕΟΠΥΥ αναγκάζει σε «υποχώρηση» τον Α. Γεωργιάδη

Γιαννόπουλος: Στον αέρα η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων