ΥΓΕΙΑ

Δραματική αύξηση κατά 500% των ανασφάλιστων καρκινοπαθών

Δραματική αύξηση κατά 500% των ανασφάλιστων καρκινοπαθών

Κατά 500% έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των ανασφάλιστων καρκινοπαθών που προσέρχονται στο νοσοκομείο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης και σίγουρα η δραματική αυτή κατάσταση αφορά όλη τη χώρα.

Το ποσοστό των ογκολογικών ασθενών που καταφεύγουν στο Θεαγένειο είναι περίπου 5%-7% το χρόνο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται, ντρέπονται ή δεν ξέρουν πώς να περάσουν την είσοδο του «Θεαγενείου», από τη στιγμή που δεν έχουν ασφάλεια και δεν μπορούν να πληρώσουν από την τσέπη τους για τις εξετάσεις και τα φάρμακά τους.

Την κατάσταση αυτή περιέγραψαν την Τρίτη η διοικήτρια του «Θεαγενείου» Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή και ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Θρασύβουλος Βεντούρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την πρωτοβουλία του «Θεαγένειου» προς τους θεσμικούς φορείς και τους οικονομικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης μέσα από τη δράση «Νοιάζομαι: Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Πρόκειται για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω του οποίου καλούνται να συμβάλουν, είτε οικονομικά είτε με τις υπηρεσίες τους, φορείς της πόλης, ακόμη και μεμονωμένοι πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr