ΥΓΕΙΑ

ΙΣΠ: Αντισυνταγματικό και πρόχειρο το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ

ΙΣΠ: Αντισυνταγματικό και πρόχειρο το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, έστω και την τελευταία στιγμή, ή τη μη εφαρμογή του ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ενώ έχει ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.


«Ζητάμε από τους Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής, αλλά κυρίως τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που το υποστηρίζουν, να το δουν και να δράσουν με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον και τους Θεσμούς και να μην εμπλέξουν τους εργαζόμενους σε δικαστικούς αγώνες και τον Λαό σε αμέριστη ταλαιπωρία», τονίζει ο ΙΣΠ.

Όπως καταγγέλλει τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά όσο και τα άλλα θεσμικά όργανα, το νομοσχέδιο του υπουργού Υγείας, κ. Α. Γεωργιάδη, «ουδεμία μεταρρύθμιση φέρει, απεναντίας είναι υποβάθμιση, είναι ατελές-πρόχειρο και το μόνο το οποίο επιδιώκει είναι κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απολύσεις στους εργαζόμενους στην Υγεία, προεξάρχοντος του Ιατρικού Δυναμικού στις απολύσεις αυτές. Εμπαίζει και αγνοεί την είσοδο των νέων Ιατρών στο σύστημα, προκαλώντας και απομακρύνοντας τους επί χρόνια υπηρετούντες και εμπαίζοντας τους συμβασιούχους Ιατρούς».

Τονίζει δε ότι η Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής Νομοθεσίας της Βουλής σαφέστατα αναφέρει ότι το νομοσχέδιο αντίκειται σε άρθρα του Συντάγματος και του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, ειδικά τα άρθρα 16-17-19-21(7).

Ο ΙΣΠ καλεί τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες των αποφάσεών του. «Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την προστασία της Υγείας του Ελληνικού Λαού, καθώς και την προστασία του επιστημονικού έργου του Ιατρού και των εργασιακών-επιστημονικών δικαιωμάτων του», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει άρθρα του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ