ΥΓΕΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών(;)

Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών(;)

Το σκάνδαλο της δεκαετίας με την πώληση – χάρισμα, μέσω πλειστηριασμού, του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., εταιρία που φέρεται να σχετίζεται με τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, αναμένεται πολύ σύντομα να απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη.

Και σίγουρα, αντικείμενο της έρευνας αυτής θα αποτελέσει και η στάση που κράτησε η διοίκηση του νοσοκομείου στη διαδικασία του πλειστηριασμού, όπου σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb, δεν είπε ούτε ένα... «όχι» στα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά των εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς και του δικαστικού επιμελητή που εκτίμησε την αξία του σήματος του «Ερρίκος Ντυνάν» μόλις σε 7.350.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και ιδιαίτερα όλες οι διοικήσεις του -σημερινές και παλαιότερες- συνεργάστηκαν όπως όλα δείχνουν, με κάποιο τρόπο, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο ερχομός και η επέλαση του ιδιώτη.

Το συμπέρασμα αυτό, μπορεί να εξάγει εύκολα οποιοσδήποτε, αρκεί και μόνο να διαβάσει την έκθεση του δικαστικού Επιμελητή όπως προκύπτει από το δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, καθώς ενώ το συνολικό τίμημα για τον πλειστηριασμό του κτιρίου ανήλθε σε 115.135.250.00 ευρώ, ποσό ύψους μόλις 7,350 εκατ. ευρώ, αφορά στο όνομα, την άδεια και άλλα περιουσιακά στοιχεία σχετικά με την λειτουργία των νοσηλευτηρίου.

Βεβαίως ο δικαστικός επιμελητής έχει την δικαιοδοσία να προχωρήσει στην εκτίμηση αυτή, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει εύλογα, είναι ότι αυτό θα πρέπει να το πράξει με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αυθαίρετα, διότι παράγοντες της αγοράς, συμφωνούν πως το ποσό των 7,350 εκατ. ευρώ για ένα όνομα του βεληνεκούς του Ερρίκος Ντυνάν, είναι εξαιρετικά χαμηλό. Ο τίτλος μιας επιχείρησης στην προκειμένη περίπτωση ενός νοσηλευτηρίου, αποτελεί άυλο αγαθό πολύ σημαντικό και με τεράστια δυναμική όμως, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομώνυμης επιχειρηματικής μονάδας.

Ένα δεύτερο ερώτημα που προκύπτει επίσης, είναι εάν από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου δόθηκαν κάποια αντίστοιχα στοιχεία και γιατί η διοίκηση του Ντυνάν, δεν πρόβαλλε ενστάσεις στην χαμηλή τιμή;

Και ένα τρίτο ερώτημα που αναφύεται επίσης, είναι μήπως ακόμη και προηγούμενες διοικήσεις του νοσοκομείου, συνεργάστηκαν με τον τρόπο τους, μη αντιδρώντας στη επικείμενη επέλαση ιδιωτών, προκειμένου να αποφύγουν δικαστικές εκκρεμότητες που τους βαρύνουν;

Το Newsbomb.gr με μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων φέρνει στο φως της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία που αναδεικνύουν το μέγεθος του σκανδάλου, στο οποίο συμμετέχουν και μέλη των Δ.Σ. (νυν και πρώην) του «Ερρίκος Ντυνάν», με αντάλλαγμα (;) την όποια απαλλαγή τους (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου από την επικείμενη παρέμβαση της Δικαιοσύνης) από τις ευθύνες που έχουν για όσα έχουν συμβεί στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Από το 2012 «σχεδίαζαν» το ξεπούλημα!

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Ν. Νικολόπουλος: Αυτοί ξεπέρασαν και τον Γιέλτσιν!ρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Π. Καμμένος: Όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Βουλή!

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς