ΓΥΝΑΙΚΑ

Ελαφριά μους με πορτοκάλι

Ελαφριά μους με πορτοκάλι
Δεν μπορούμε να μην τρώμε και κανένα γλυκό που και που, έτσι δεν είναι;...

Δεν μπορούμε να μην τρώμε και κανένα γλυκό που και που, έτσι δεν είναι; Απολαύστε αυτήν την υπέροχη μους με πορτοκάλι, ελαφριά και δροσερή.

Υλικά (για 4 άτομα)

3 αβγά
1/2 ζάχαρη άχνη
1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. αλεύρι κορν φλάουρ
1 λάιμ, το ξύσμα1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους των αβγών με το 1/4 φλ. της ζάχαρης και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

2.Προσθέτουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.

3.Αδειάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το περιεχόμενο συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να φουσκώσει.

4.Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας το κατά διαστήματα.

5.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια των αβγών με το την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

6.Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε.

7. Μοιράζομε σε 4 μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Πηγή: Queen.gr