Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Τρίβουν τα χέρια τους στο Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Τρίβουν τα χέρια τους στο Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι μαθαίνω στο Μαξίμου από τα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία καθώς φαίνεται να μπαίνουμε και… επίσημα σε μια περίοδο μείωσης της έντασης αλλά και μακρόπνοης σταθερότητας στην περιοχή.

Κάτι που θα δημιουργήσει ακόμα καλύτερες συνθήκες για την διαφαινόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Μάλιστα όπως μου λέει η γάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως αυτή η αλλαγή της στάσης του Ταγίπ Ερντογάν είναι ειλικρινής με δεδομένο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχοντας ξεπεράσει και τα εσωτερικά , προεκλογικά, ζητήματα φαίνεται να επιδιώκει μια ευρύτερη προσέγγιση με τη δύση, προσέγγιση η οποία , ιδιαίτερα όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, περνά μέσα από την Ελλάδα.

Η γάτα μου έλεγε πάντως πως δεν ανησυχεί για τον διαφαινόμενο επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον , ούτε για το ότι η Τουρκία θα πάρει τα F16 καθώς υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας ενώ ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας Μπάιντεν- Ερντογάν είναι προς όφελος και της ελληνικής πλευράς.

Εχοντας όπως φαίνεται, κλείσει, λοιπόν, προς το παρόν, ένα καυτό μέτωπο που μας ταλαιπώρησε πολύ τα προηγούμενα χρόνια και σε πολλά επίπεδα, όπως στο μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρίξει όλο του το βάρος στην οικονομία, αναμένοντας και την πολυπόθητη ένταξή μας στην επενδυτική βαθμίδα, κάτι που αναμένεται να απογειώσει τις επενδύσεις που έτσι και αλλιώς πάνε ήδη πολύ καλά.

Μαθαίνω μάλιστα πως κάποια από τα μέτρα ενίσχυσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που ήταν να ανακοινωθούν κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες, κρατήθηκαν για να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, άρα θα πρέπει να περιμένουμε και κάτι ακόμα.

Κλείνοντας να σας πω πως ήδη έχει ξεκινήσει το στενό μαρκάρισμα στους υπουργούς για να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα ενώ δεν έχουν λείψει και κάποιες γκρίνιες για κάποια κυβερνητικά στελέχη, έχω δύο στο μυαλό μου ήδη, που μάλλον μιλούν περισσότερο από όσο θα ήθελε το Μαξίμου. Ήδη πάντως έχουν ενημερωθεί να … μαζευτούν.

Τέλος όσον αφορά τις διακοπές, θα υπάρξει μια χαλαρότητα την περίοδο του δεκαπενταύγουστου η οποία ίσως για κάποιους διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα. Εξάλλου λογικό είναι μετά από μια προεκλογική περίοδο που κράτησε κοντά στον ένα χρόνο να έχει υπάρξει και κόπωση ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξαναρχίσει το τρέξιμο για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκεί, όπως μας έχει αποκαλύψει η γάτα εδώ και καιρό η ΝΔ θα δώσει καθαρό χρίσμα στις Περιφέρειες, δεν αναμένω εκπλήξεις καθώς δεν θεωρώ έκπληξη τη στήριξη στο πρόσωπο του Αρναουτάκη στην Κρήτη, αλλά και σε κάποιους μεγάλους δήμους όπου για πρώτη φορά θα σταματήσουν και τα πειράματα στον Πειραιά όπου θα στηριχθεί ο Γιάννης Μώραλης.