ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (04/02/2016), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το σκηνικό θα «ντύσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια κυρίως στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα το βράδυ προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι οποίοι θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή (05-02-2016) αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από τα 500μ, στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας από τα 700μ, από το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 στο Αιγαίο και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Σχετικές ειδήσεις