ΚΑΙΡΟΣ

Χαλάει ξανά ο καιρός την Τρίτη

Χαλάει ξανά ο καιρός την Τρίτη

Βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται για την Τρίτη (18/11).

Στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική θα έχουμε το πρωί λίγες νεφώσεις και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους και το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις και ανέμους 5 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά, θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές, όμως η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα φθάσει στους 17 με 19 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε αρχικά συννεφιά, από το μεσημέρι βροχές, το απόγευμα και το βράδυ στα βορειότερα δυνατές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το μεσημέρι ισχυροί.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται αφρικανική σκόνη και αραιές νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Το βράδυ στην Αχαΐα και την Ηλεία θα σημειωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς.

Στα Κύθηρα θα πνέουν νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, αλλά στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αρκετή αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριας έντασης και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 24 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αρκετές νεφώσεις και κατά τόπους βροχές. Από νωρίς το απόγευμα οι βροχές θα σταματήσουν, αλλά θα ενισχυθούν οι άνεμοι στα 6 μποφόρ.

Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται αραιή συννεφιά και αυξημένη υγρασία. Το πρωί στη Θεσσαλία θα σημειωθούν ομίχλες. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή.

Σχετικές ειδήσεις