ΚΑΙΡΟΣ

«Τσουχτερό» κρύο σε όλη τη χώρα

«Τσουχτερό» κρύο σε όλη τη χώρα

Ηλιοφάνεια με κρύο που «ξυρίζει» αναφέρει η πρόβλεψη του καιρού για την Κυριακή, 23/11/14, στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.Η ανατολική Ελλάδα θα νιώσει την πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στα Δυτικά δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Θράκη: Παροδικές νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές θα είναι το σκηνικό του καιρού στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (-3) έως 12 με 14 βαθμούς.

Δυτική Μακεδονία: Ήπειρος και Στερεά Ελλάδα θα έχουν αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία στα ορεινά και τα ημιορεινά θα είναι χαμηλή με τσουχτερό κρύο.

Ιόνιο: Αραιές νεφώσεις, με το κρύο να κάνει το πρωί την εμφάνισή του ενώ σταδιακά η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς.

Πελοπόννησος: θα Ηλιοφάνεια με κρύο τις πρωινές ώρες. Το βράδυ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας η μεγαλύτερη τιμή της οποίας θα είναι 18 βαθμοί στα ορεινά το μεσημέρι.

Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Κρήτη: Νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στο Καστελλόριζο και στη Σύμη η ένταση των ανέμων θα είναι μικρή (στα 3 με 5 μποφόρ).

Στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί βοριάδες και κατά διαστήματα θα υπάρχουν νεφώσεις.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια οι τοπικές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους ενώ στα ανατολικότερα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς.

Αττική: Νεφώσεις το πρωί που δεν επιτρέπουν στον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και από το μεσημέρι στα ανατολικά ισχυροί . Τα θερμόμετρα στην Αθήνα και τον Πειραιά, θα δείξουν από 10 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με βόρειους ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις