ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα ωστόσο από το βράδυ και μετά ο καιρός θα αλλάξει καθώς νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά της χώρας.

Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται από τη νύχτα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 13 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Θράκη και από τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες μέρες

Ο καιρός ωστόσο θα χαλάσει τις επόμενες ημέρες καθώς έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή (15/1) με τις σποραδικές καταιγίδες και τα χιόνια να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει επιδείνωση καθώς έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις σποραδικές καταιγίδες και τα χιόνια να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Την Παρασκευή 15/1/2016 στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία πρώτα στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Το Σάββατο 16/1/2016 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ οι όποιοι σταδιακά στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή 19/1/2016 κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας , σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία εξασθένηση στα βορειοδυτικά το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα 18/1/2016 άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές. Πάντως στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Σχετικές ειδήσεις