ΚΑΙΡΟΣ

Καθαρά Δευτέρα 2016: «Μαύρη» Σαρακοστή και βροχερά κούλουμα

Καθαρά Δευτέρα 2016: «Μαύρη» Σαρακοστή και βροχερά κούλουμα

Τελικά ο καιρός φαίνεται πως δεν κάνει το χατίρι των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο ξεκίνημα της Σαρακοστής είναι οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες, αλλά και τα χιόνια στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, λοιπόν, για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις στα βόρεια τμήματα της χώρας με βροχές και ισχυρές καταιγίδες το πρωί, κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, με βαθμιαία εξασθένιση.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως το βράδυ θα έχουν περιοριστεί στα νοτιοανατολικά τμήματα και θα εξασθενίσουν.

Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα στις ημιορεινές περιοχές (σε υψόμετρο από 700 έως 800 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση από 4 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από 6 μέχρι 7 και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις μέχρι και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σχετικές ειδήσεις