ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα - Το «έστρωσε» και στην Αττική

Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα - Το «έστρωσε» και στην Αττική

Καιρός: Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το τελεφερίκ και πάνω στη λεωφόρο Πάρνηθος.

Στο έλεος του χιονιά η Κρήτη - Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα, κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο, έχει δημιουργήσει το κύμα κακοκαιρίας που για δεύτερη ημέρα πλήττει τη δυτική Κρήτη.

Στη θέση «Φώκιες» του επαρχιακού δικτύου Χανίων-Ομαλού ο δρόμος είναι κλειστός με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα και σε περιοχές των Σφακίων, ενώ εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού, επικρατεί παγετός.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται σήμερα στα ανατολικά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 6 με 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη:

Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο:

Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο:

Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά με βαθμιαία εξασθένιση. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7, πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Στα νότια πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δυτικά 7, και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική:

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, και βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6, και στα ανατολικά 7, πρόσκαιρα το πρωί μέχρι 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:

Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις