ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (5/1) - Πότε θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (5/1) - Πότε θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις

Ειδήσεις για καιρό: Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017 σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν από το βράδυ και μετά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της βόρειας Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ με την θερμοκρασία από το απόγευμα να σημειώνει πτώση στα βόρεια.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν θα αναπτυχθούν στην Αττική με αποτέλεσμα από το βράδυ να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με την θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ/ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Χιόνια αρχικά στα δυτικά που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές . Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια . Χιόνια στα ορεινά και από το βράδυ ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις