ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σύννεφο σκόνης «κατάπιε» την Ελλάδα – Το κατέγραψε δορυφόρος

Καιρός: Σύννεφο σκόνης «κατάπιε» την Ελλάδα – Το κατέγραψε δορυφόρος
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Καιρός: Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης κάλυψε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας και των ανατολικών Βαλκανίων.

Το σύννεφο σκόνης μήκους μεγαλύτερου των 800 χλμ. κατέγραψε, μάλιστα, ο δορυφόρος του συστήματος Κοπέρνικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μετά το επεισόδιο του περασμένου Φεβρουαρίου, ένα νέο και εντυπωσιακό σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα διαπερνάει τη Μεσόγειο προς την Ελλάδα και τα νότια Βαλκάνια» αναφέρεται στην ανάρτηση στο Twitter με τη φωτογραφία του δορυφόρου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού είναι οι βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου), στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία.

Δείτε τον χάρτη με τον ολικό υετό (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 22/03 καθώς και τις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Η εφιαλτική εφημερία και η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα που σόκαρε