ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Επιμένει η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο σύνολο της χώρας 

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε στις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Στο νέο δελτίο σημειώνεται πως το κύμα κακοκαιρίας θα παρουσιάσει ύφεση ωστόσο παραμένει η επιφυλακή σε αρκετές περιοχές.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα (22-01-24):

  • Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).
  • Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.
  • Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.