ΚΑΙΡΟΣ

Τσατραφύλλιας: Τι λέει για το «πολικό ψύχος» μετά την Τσικνοπέμπτη – Η ανάρτησή του

Τσατραφύλλιας: Τι λέει για το «πολικό ψύχος» μετά την Τσικνοπέμπτη – Η ανάρτησή του
Φωτ.: Unsplash

Ζητάει να υπάρχει προσοχή σχετικά με τις προβλέψεις για τον καιρό 

Την δική του απάντηση για το ενδεχόμενο έλευσης έντονων καιρικών φαινομένων με την μορφή «πολικού ψύχους» έδωσε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως την πρόβλεψη για τον πολικό ψύχος στην Ευρώπη δεν το έκαναν οι δημοσιογράφοι αλλά συνάδελφός του και συγκεκριμένα ο Κλέααρχος Μαρουσάκης, ο οποίος είπε στο OPEN πως μετά τις 10 Μαρτίου έρχεται «πολικό κύμα» από τον βορρά.

Συγκεκριμένα με καυστικό τρόπο και δόσεις ειρωνείας αναφέρει:

«Καλησπέρα σε όλους ! Όπως ήρθε ο Ρωσικός χειμώνας στα μέσα Φλεβάρη θα έρθει και το πολικό ψύχος μετά την Τσικνοπέμπτη! Παρακαλώ να ελέγχονται οι πηγές πριν αναδημοσιεύονται πληροφορίες. Ο σκοπός της ενημέρωσης δεν είναι η σύγχυση του κόσμου»

H πρόγνωση για το διάστημα μετά την Τσικνοπέμπτη

Πάντως όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μετά την Τσικνοπέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει:

Για την Παρασκευή 8 Μαρτίου:
Σε όλη τη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως στη δυτική και την ανατολική νησιωτική χώρα καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Για το Σάββατο 9 Μαρτίου:
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων στα δυτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.