ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας - Πότε επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Μαρουσάκης: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας - Πότε επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

«Καθαρίζει» η ατμόσφαιρα και καλός καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες 

«Καθαρίζει» η ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη καθώς πνέουν βοριάδες και αυτό βοηθά στο να μην επηρεαστεί η χώρα μας από βροχές και σκόνη που σημειώνονται στην Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος , θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές στα πιο δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Ο βοριάς ενισχύεται στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να πνέει με ένταση 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα σημειωθεί στους 26-28 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός σε Αττική

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Αττική καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ ο βοριάς θα πνέει στον νότιο Ευβοϊκό στα 7 ακόμη και στα 8 μποφόρ κοντά στο Κάβο Ντόρο. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου, νωρίς το μεσημέρι.

Ο καιρός σε Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει και εκεί ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι με ασθενείς και μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα είναι πολύ έντονο το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης προκαλώντας χαμηλή ορατότητα και μεγάλες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα, θα σημειωθούν και λασποβροχές τη Δευτέρα.