ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χιονιάς θα χτυπήσει την Ελλάδα, χιόνια και στην Αθήνα

Καιρός: Χιονιάς θα χτυπήσει την Ελλάδα, χιόνια και στην Αθήνα

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί η χώρα το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις ανέμους και τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμα και στην Αττική.

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού, με βροχές και χιόνια σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο νομός Έβρου δοκιμάζεται τα τελευταία 24ωρα, με τους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθούν έντρομοι τα ορμητικά νερά του ποταμού να εισβάλλουν στα χωριά. Τα προβλήματα, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθούν καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων από την Κυριακή (08/02) νέο κύμα κακοκαιρίας, ακόμα σφοδρότερο, θα πλήξει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, σοβαρή μεταβολή του καιρού περιμένουμε από το βράδυ της Κυριακής (08/02/2015) μέχρι την Πέμπτη (12/02/2015), καθώς πολικές μάζες από τη βόρεια Ευρώπη αναμένεται να «κατηφορίσουν» στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» ισχυρές βροχές, καταιγίδες στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αρχικά της βόρειας Ελλάδας και αργότερα και σε πεδινές περιοχές ολόκληρης της χώρας.

Μάλιστα, όπως προβλέπει ο κ. Αρνιακός, χιονοπτώσεις περιμένουμε στην Αττική από την Τρίτη (10/02/2015) και μετά, όχι μόνο σε ορεινούς όγκους αλλά και σε ημιορεινές και ενδεχομένως πεδινές περιοχές, με έμφαση κυρίως στα δυτικά και ανατολικά τμήματά της.

Οι θυελλώδεις βοριάδες θα φθάσουν στο Αιγαίο στα 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην Αθήνα θα φθάσει ακόμα και σε μονοψήφιες τιμές.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Τετάρτη (11/02/2015) και την Πέμπτη (12/02/2015), ενώ την Παρασκευή (13/02/2015) ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση.

Ωστόσο, από την Κυριακή (15/02/2015) φαίνεται ότι νέα βαρυχειμωνιά θα μας επηρεάσει για μερικές ημέρες ακόμα.

Σχετικές ειδήσεις