ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός να τρέξετε στην παραλία πριν «χτυπήσουν» οι καταιγίδες – Καύσωνας σήμερα, βροχές από αύριο

Καιρός να τρέξετε στην παραλία πριν «χτυπήσουν» οι καταιγίδες – Καύσωνας σήμερα, βροχές από αύριο

Στο «κόκκινο» σήμερα, Κυριακή (24/07/2016) ο υδράργυρος – Πότε και πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες – Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Καμίνι σήμερα η χώρα με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από αργά το απόγευμα στη Θράκη ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους 38 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο, Δευτέρα (25-07) στην Ήπειρο και τη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κι ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Τρίτη (26-07) στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τέταρτη (27-07) και την Πέμπτη (28-07) στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Ο ι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά την Τέταρτη.

Σχετικές ειδήσεις