ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τρέξτε στην παραλία πριν «χτυπήσουν» οι βροχές - Από πότε θα το... γυρίσει σε μίνι καύσωνα

Καιρός: Τρέξτε στην παραλία πριν «χτυπήσουν» οι βροχές - Από πότε θα το... γυρίσει σε μίνι καύσωνα

Αν έχετε σχεδιάσει το Σαββατοκύριακο να αποδράσετε σε κάποια παραλία δείτε καλύτερα πρώτα την πρόγνωση του καιρού - Σε ποιες περιοχές και πότε θα βρέξει – Πού ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο

Για σήμερα, Πέμπτη (28-07), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός προβλέπεται αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Aιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά την ημέρα πιθανώς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανόν της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της βόρειας και δυτικής Θεσσαλίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Παρασκευή (29-07) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανόν στα υπόλοιπα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (30-07) και την Κυριακή (31-07) ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (01-08-2016) και την Τρίτη (02-08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις