ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – ΕΜΥ: Αλλάζει το σκηνικό από τη Δευτέρα του Πάσχα – Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία;

Καιρός – ΕΜΥ: Αλλάζει το σκηνικό από τη Δευτέρα του Πάσχα – Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία;

Καιρός- Πάσχα 2017:Με καλό καιρό, όπως όλα δείχνουν, θα σουβλίσουμε φέτος τον οβελία. Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού φαίνεται πως θα αλλάξει από τη Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα; Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές; Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς; Δείτε αναλυτικά τη πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (12/04), σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα νότια προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (13/04) στα νοτιοανατολικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (14/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Μεγάλο Σάββατο (15/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Κυριακή του Πάσχα (16/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τη νύχτα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (17/04) στα δυτικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.