ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Προσοχή! Ξεχάστε το καλοκαίρι – Πού και πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός – Προσοχή! Ξεχάστε το καλοκαίρι – Πού και πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι - Η θερμοκρασία θα πέσει απότομα σε πολλές περιοχές της χώρας– Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

«Ξεχάστε για λίγο το καλοκαίρι – Βροχές και χαλάζι από την Κυριακή». Με αυτή τη φράση ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο γνωστός μετεωρολόγος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θα είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται από την Κυριακή να σημειωθούν κατά τόπους και χαλαζοπτώσεις.

Από τα 40αρια της Πέμπτης, λοιπόν, θα «προσγειωθούμε» απότομα στους 30 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο. Η μίνι κακοκαιρία θα ξεκινήσει το Σάββατο από τα βόρεια και την Κυριακή οι βροχές θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν αργά το βράδυ της Κυριακής και στην Αθήνα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Πού θα βρέξει σήμερα, Παρασκευή

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι είναι πιθανών να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι νότιοι, νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πιθανών καταιγίδες από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νερώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοανατολικοί πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 35 κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους στην Πελοπόννησο έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς και έως 38 βαθμούς Κελσίου στη νότια Κρήτη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις