ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται χιόνια από Τετάρτη

Έρχονται χιόνια από Τετάρτη

Σφοδρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αρχικά θα ξεκινήσουν από τη Δυτική Ελλάδα, ενώ τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.


Τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά σε δυτική Στερεά, το Ιόνιο και την Ήπειρο , ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές περιοχές, όπως και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη αναμένεται να χιονίσει και να έχει τσουχτερό κρύο στα Ιωάννινα, στην Καστοριά, στην Φλώρινα, στα Γρεβενά, στην Κοζάνη, στην Πέλλα, στην Πιερία, στην Ημαθία, στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς , στις Σέρρες , στη Δράμα αλλά και στην Καβάλα. Όπως είναι ευνόητο αντιολισθητικές αλυσίδες θα χρειαστούν οπωσδήποτε σε αρκετές περιοχές της χώρας .

Στο νομό Ιωαννίνων, αναμένεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους -7 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή τη στιγμή στα ορεινά πάνω από υψόμετρο 800 μ. το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 40 εκατοστά και οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται.

Στα λευκά έχουν ντυθεί τα Τζουμέρκα, τα Μαστοροχώρια, τα Ζαχοροχώρια, η Κόνιτσα και το Μέτσοβο.

Η κίνηση οχημάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά με αλυσίδες προς τα ορεινά χωριά Αετομηλίτσα, Φούρκα, και Δίστρατο, ενώ σπεύδουν μηχανήματα αποχιονισμού.

Οι αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί εξαιτίας του βραδινού παγετού.

Από τις μεσημεριανές ώρες χιονίζει και στις ορεινές περιοχές της Πάτρας, ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή σε όσους οδηγούς που πρόκειται να κινηθούν από Πάτρα, Αίγιο, Διακοπτό και Ακράτα προς την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, αφού λόγω της χιονόπτωσης, αλλά και του πάγου, δεν αποκλείεται να χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προβλήματα προκλήθηκαν , στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψους του Καμπέα και στο δρόμο Χρυσοβίτσι-Στεμνίτσα αν και η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό κι επαρχιακό δίκτυο της Πελοποννήσου διεξάγεται κανονικά.