ΕΛΛΑΔΑ

Χαροπαλεύει πρώην «Ράμπο» του ΣΔΟΕ

Χαροπαλεύει πρώην «Ράμπο» του ΣΔΟΕ

του Παναγιώτη Σουρέλη

Μάχη για τη ζωή δίνει ο Κώστας Σερλής, πρώην «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, ο οποίος εκδιώχθη από την υπηρεσία του, όταν συνελήφθη μαζί με δύο συναδέλφους του για χρηματισμό.

Ο 48χρονος άνδρας προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, ωστόσο σήμερα νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως δηλώνει στο newsbomb, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το διαβήτη επιδεινώθηκε δραματικά στη φυλακή, καθώς δεν του έδιναν τα απαιτούμενα φάρμακα. «'Έπαιρνα δύο χάπια την ημέρα. Αυτό άλλαξε στον Κορυδαλλό. Μου έδωσαν άλλα φάρμακα, τα οποία μου χορηγούσαν κάθε Κυριακή. Άλλες φορές μου τα έδιναν, άλλες τα ξέχναγαν. Ακόμη και μία αίτηση που έκανα για να με εξετάσει ουρολόγος, μου είπαν ότι χάθηκε».

Ο Κώστας Σερλής συνελήφθη τον περασμένο Μάιο. Ήταν επικεφαλής σε έλεγχο του ΣΔΟΕ σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών στο Αιγάλεω. Όταν βγήκε από την επιχείρηση, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε αυτόν και δύο συναδέλφους του, καθώς στην τσέπη του σακακιού του ενός βρέθηκαν 1.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο ίδιος υποστηρίζει, ότι τους την «έστησαν». «Είπα στους αστυνομικούς, ότι πέσαμε σε παγίδα. Ήταν εκβιασμός. Υπάρχει ειδικός νόμος, σύμφωνα με τον οποίο, αν σε βρουν με λεφτά, ο άνθρωπος που σε κατήγγειλε απαλλάσσεται από την πληρωμή του προστίμου για τρία χρόνια».

Οι τρεις «Ράμπο» εκδιώχθησαν από το ΣΔΟΕ και προφυλακίστηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Από την υπηρεσία αποπέμφθηκε και ο προϊστάμενός τους, αν και στο βιογραφικό του είχε πολλές επιτυχίες κατά του παραεμπορίου. Όπως γράφτηκε τότε, δεν ήταν παρά μία παράπλευρη απώλεια στον πόλεμο που είχαν ξεκινήσει ορισμένοι κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ήθελαν να πλήξουν...

Οι δύο από τους τρεις πρώην «Ράμπο» αποφυλακίστηκαν πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ ο Κώστας Σερλής μόλις την περασμένη Δευτέρα. Όμως, το χαρτί της αποφυλάκισης το έλαβε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί αναγκάζονται να του δίνουν αντιβίωση και ορό από το λαιμό, καθώς δεν έχουν απομείνει φλέβες στα χέρια του, ενώ δεν κλείνουν οι πληγές στα πόδια από τα τσιμπήματα των κοριών στο κελί του Κορυδαλλού. Συνεχώς μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον σώσουν.

Ο Κώστας Σερλής δεν δίνει μόνο μάχη για τη ζωή, αλλά και για να αποδείξει την αθωότητά του. «Είμαι αθώος. Δεν είχα καμία εμπλοκή στη υπόθεση. Ας ρωτήσουν, από την ημέρα που πήγα στο υπουργείο Οικονομικών πόσα χρήματα μπήκαν στο ταμείο του κράτους από τους ελέγχους που έκανα. Το μόνο που θέλω είναι να αποκαταστήσω το όνομά μου».

rabo_1

Ο Κώστας Σερλής στο χορό του ΣΔΟΕ πριν από ακριβώς ένα χρόνο

rabo_2

Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΑΔΑ από τη σύλληψη του Κώστα Σερλή

rabo_3

Ο Κώστας Σερλής σήμερα στον «Ευαγγελισμό» όπου δίνει μάχη για τη ζωή του

rabo_4

Οι πληγές στα πόδια του προέρχονται, όπως λέει, από τα τσιμπήματα των κοριών στο κελί του στον Κορυδαλλό.