ΕΛΛΑΔΑ

«Ο Εφραίμ την πληρώνει για τους πολιτικούς»

«Ο Εφραίμ την πληρώνει για τους πολιτικούς»

Μπορεί μεν η Δικαιοσύνη να αποφάσισε την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ωστόσο η υπόθεση Βατοπεδίου και οι χειρισμοί που έχουν γίνει σε αυτή εξακολουθούν να προκαλούν στην κοινή γνώμη οργή και πολλά ερωτηματικά.

Άλλωστε, ο Εφραίμ είναι το μόνο μη πολιτικό πρόσωπο από αυτά που εμπλέκονται στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο πήρε το δρόμο των φυλακών, την ώρα που οι ευθύνες πολιτικών προσώπων έχουν παραγραφεί.

Οι πολίτες θεωρούν ότι εμπαίζονται, καθώς αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο Εφραίμ από μόνος του κατάφερε να πράξει αυτό που αδυνατεί να πετύχει η τρόικα και ο Χορστ Ράιχενμπαχ μαζί, ήτοι να λειτουργήσει άψογα και χωρίς καθυστερήσεις η κρατική μηχανή.

«Στη φυλακή οι πολιτικοί συνένοχοι»

«Θεωρείτε ότι ο ηγούμενος της Μονής έκανε άνω-κάτω το Ελληνικό κράτος; Αστειότητες και μόνον» σχολιάζει ένας αναγνώστης του newsbomb.gr στην σελίδα στο facebook, για να λάβει την απάντηση «Όχι βέβαια. Έπρεπε να δούμε φυλακή καμιά 100ριά πολιτικούς κι ύστερα αυτός».

Η απόδοση ευθυνών στα πολιτικά πρόσωπα των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι το πρώτιστο ζητούμενο των πολιτών, που δικαίως ζητούν να μπουν φυλακή οι «προδότες πολιτικοί συνένοχοι, εγκληματίες και απατεώνες».

facebook1

Μάλιστα, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι μόνον ο Εφραίμ οδηγήθηκε στη φυλακή. «Αφού το αδίκημα Βατοπεδίου παραγράφηκε γιατί δικάζεται ο Εφραίμ ή αφού δικάζεται ο Εφραίμ ως ένοχος γιατί δεν δικάζονται οι όποιοι συμμετέχοντες υπεύθυνοι, πολιτικοί, γραμματείς, διευθυντές και άλλοι. Αίσχος».

facebook2

Διαφωνίες για την προφυλάκιση Εφραίμ

Κι αν η τιμωρία πολιτικών προσώπων είναι κοινός τόπος μεταξύ των πολιτών, διχασμός επικρατεί αναφορικά με την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ, η οποία έγινε παραμονή Χριστουγέννων και λίγο μετά την επιστροφή του ηγουμένου από τη Ρωσία.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι οι πολιτικοί ή οι άνθρωποι της Εκκλησίας μόλις τα βρουν σκούρα αρρωσταίνουν και τους πάνε στα νοσοκομεία», αναφέρει ένας άλλος αναγνώστης.

Αντίθετη άποψη έχει ένας άλλος χρήστης που υποστηρίζει ότι «η προφυλάκισή του είναι πέρα για πέρα άδικη και άνευ βάσεως. Ένα κόλπο του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» ακόμα μπας και σωθεί από την κατάρρευση». Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που προειδοποιούν ότι με τέτοιες μεθόδους βάλλεται η Ορθοδοξία και τίθεται εν αμφιβόλω η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έναντι των άλλων Εκκλησιών.

Παρέμβαση Μουλατσιώτη

Την ίδια ώρα, η προφυλάκιση του Εφραίμ προκάλεσε την παρέμβαση του Γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη, στο κήρυγμα των Χριστουγέννων.

Ο ιερωμένος εξαπέλυσε πυρά προς πάσα κατεύθυνση, καθώς επέκρινε τα λαμόγια της πολιτικής και την άδικη απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.

Τις επικρίσεις του Γέροντα Νεκτάριο υιοθέτησαν και πολλοί αναγνώστες της prionokordela.gr, στην σελίδα της στο facebook.

«Δίκιο έχει», «και λίγα είπε», «πέστα», ήταν μερικά από τα σχόλια που εγράφησαν, ενώ οι περισσότεροι συμφώνησαν στην ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης, ώστε να τιμωρηθούν όσα πολιτικά ή μη πρόσωπα που μετείχαν στο σκάνδαλο.

prionokordela_fb

Διαβάστε ακόμη:

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Εφραίμ στο Εφετείο

Εφραίμ:«Είμαι μοναχός και θα τα υποστώ όλα»

«Μύλος» η Δικαιοσύνη για τον Εφραίμ

«Στο πρόσωπο του Εφραίμ φυλακίζουν 120 μοναχούς»

Στο Εφετείο Αθηνών θα οδηγηθεί ο Εφραίμ

Καρέ-καρέ η αναχώρηση του Εφραίμ από τη Μονή

Επόμενη «στάση» ΓΑΔΑ για τον Εφραίμ