ΕΛΛΑΔΑ

Λεπτομέρειες - σοκ για το διπλό φονικό στην Καλαμάτα

Λεπτομέρειες - σοκ για το διπλό φονικό  στην Καλαμάτα

Λεπτομέρειες που σοκάρουν έρχονται στο φως για το στυγερό έγκλημα στην Καλαμάτα με θύματα ένα δίχρονο παιδί και τον 35χρονο πατέρα του, μέσω των απολογητικών υπομνημάτων του Αλβανού εκτελεστή, αλλά και του νεαρού που ήταν παρών στο φονικό.

Ο 29χρονος δράστης από την Αλβανία που κατηγορείται πως εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτο σκοτώνοντας πατέρα και γιο, αρνείται κατηγορηματικά ότι έσφαξε το μικρό παιδί, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν πως «δεν υπάρχει περίπτωση Αλβανός να προβεί σε ειδεχθή πράξη, ειδικά αν πρόκειται για παιδί ομοεθνούς του».

Ο 29χρονος ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως σκληρό και επικίνδυνο άτομο, κατά την ανάκριση αρνήθηκε να αποκαλύψει το οτιδήποτε, ενώ οι συνήγοροί του ισχυρίστηκαν πως δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με τη δολοφονία και πως δεν υπήρχε αλβανική βεντέτα.

Αποκαλυπτική είναι όμως η απολογία του Έλληνα για το πώς σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το φονικό, ενώ παραδέχτηκε πως βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του Φιλίπ Μεσάι μαζί με τον 29χρονο και τον μικρό Κέρι. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν σκότωσε κανένα από τα δυο θύματα και αποδίδει όλες τις κατηγορίες στον Αλβανό.

Στο υπόμνημά του αναφέρει πως ο εκτελεστής, ο 35χρονος και το μικρό παιδί έφυγαν μαζί από το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου από το σπίτι του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού, ο οποίος είχε καλέσει τον 35χρονο στο σπίτι του το πρωί της ίδιας μέρας με την πρόφαση ότι θα του έδινε μια καραμπίνα προκειμένου να κάνουν μαζί μια «δουλειά».

Το θύμα όμως πήρε μαζί και τον γιο του με συνέπια η δολοφονία να αναβληθεί. Μετά από λίγες ώρες ξαναπήγε στο σπίτι . Ο Έλληνας μαζί με τον 29χρονο Αλβανό μπήκαν στο αυτοκίνητο του Μεσάι, όπου και κάθισαν στα πίσω καθίσματα. Στη θέση του συνοδηγού καθόταν το άτυχο παιδί.

«Ξαφνικά ο 29χρονος άρπαξε την καραμπίνα που θα έκοβε ο Φιλίπ και τον πυροβόλησε από πίσω. Εγώ τρόμαξα, άνοιξα την πόρτα και πήδηξα έξω. Μετά το αυτοκίνητο έπεσε στο αρδευτικό κανάλι. Άκουσα άλλους δύο πυροβολισμούς. Από πίσω ακολουθούσε άλλο αυτοκίνητο, δικό μας. Μπήκα μέσα και είπα στον οδηγό να φύγει γρήγορα. Ο 29χρονος, όμως, μας πρόλαβε. Μας απείλησε με την καραμπίνα και μπήκε και αυτός μέσα. Πήγαμε στο σπίτι του Β.Β. (σ.σ.: ηθικού αυτουργού) και ο Αλβανός του είπε για τις δολοφονίες. Μόλις, όμως, ο Β.Β. άκουσε για τον μικρό άρχισε να βλαστημάει. Είναι σίγουρο ότι ο 29χρονος σκότωσε το παιδί. Εγώ όταν πήδηξα από το αυτοκίνητο ήταν ακόμη ζωντανό. Μάλιστα, ο 29χρονος είχε ζωσμένο πάνω του ένα μαχαίρι. Έπειτα μας έβαλε να τον πάμε στο σπίτι του δίδυμου αδελφού του Β.Β., στην Πιπερίτσα. Στον δρόμο, όμως, άλλαξε γνώμη και τον αφήσαμε στον δρόμο της Σπάρτης. Από εκεί τον παρέλαβε ο Ν.Κ. και τον μετέφερε στην Αθήνα. Την καραμπίνα την πέταξα σε καλαμιές και δύο ημέρες μετά με διέταξε ο Β.Β. να τη βρω και να την παραδώσω στον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, όπως και έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία.

Ο ίδιος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου