ΕΛΛΑΔΑ

Το φέσι των 79.000 σε κάρτα, ο μπαλαδόρος και η τραγουδίστρια

Το φέσι των 79.000 σε κάρτα, ο μπαλαδόρος και η τραγουδίστρια

Θύμα ενός 29χρονου πολυμήχανου απατεώνα, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος, έπεσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο άνθρωπος με… τα χίλια πρόσωπα, όπως τον περιγράφουν ορισμένοι από τους μηνυτές του είχε «σηκώσει» από την πιστωτική κάρτα του Έλληνα άσου το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 79.000 ευρώ!

Υπόθεση βγαλμένη από… ταινία Χόλυγουντ!

Η ιστορία και η δράση του εξαιρετικά ευρηματικού 29χρονου απατεώνα θυμίζει πολύ στο σενάριο της Χολιγουντιανής υποψήφιας για όσκαρ ταινίας, «Πιάσε με αν μπορείς» με το Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τη μία εμφανιζόταν σαν πιλότος, άλλοτε σαν ταξιδιωτικός πράκτορας, άλλοτε σαν εισαγωγέας- εξαγωγέας αυτοκινήτων και κάποιες φορές ως ο άνθρωπος με τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Το ένταλμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σε μία πτυχή των υποθέσεων που βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση. Με ενδιαφέρον αναμένεται μάλιστα, η υπερασπιστική γραμμή που θα τηρήσει ο νεαρός, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Ο ...εκπρόσωπος Ρώσου επιχειρηματία

Η δράση του κατηγορούμενου όμως ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, όταν είχε εμφανιστεί ως… εκπρόσωπος Ρώσου μεγαλοεπενδυτή, ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει κρητική ποδοσφαιρική ομάδα.

Ωστόσο, το επιχειρηματικό deal δεν προχώρησε και ο 29χρονος ασχολήθηκε με άλλους… τομείς.

Ο τρόπος «ψαρέματος» του δράστη

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο 29χρονος φέρεται, να τους προσέγγιζε, «παραμυθιάζοντας» τους περί εκπτωτικών εισιτηρίων.

Οι άνθρωποι πλήρωναν το μεγαλύτερο μέρος της τιμής των εισιτηρίων για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μόναχο, Μπολόνια, Φρανκφούρτη κλπ, ο 29χρονος έβαζε τα χρήματα στην τσέπη, ενώ στην πραγματικότητα τα «χρέωνε» στην κάρτα του ποδοσφαιριστή.

Η πιστωτική κάρτα και η… Μάρω Λύτρα

Πέρα από τον Γιάννη Αμανατίδη, μήνυση στον 29χρονο απατεώνα έχει καταθέσει και η πρώην σύντροφος του διεθνούς ποδοσφαιριστή, Μάρω Λύτρα.

Εκείνη τη χρονική περίοδο, ο Έλληνας άσος συμμετείχε στο Euro 2008 που διεξαγόταν στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο νεαρός Ηρακλειώτης είχε εμφανιστεί ενώπιον του διεθνούς ποδοσφαιριστή σαν πιλότος μεγάλης αεροπορικής εταιρείας. Γνωρίζοντας ότι ο διεθνής συχνά - πυκνά έκανε ταξίδια στο εξωτερικό -το ίδιο και η τότε σύντροφος του και τα μέλη της οικογένειας του - προσφέρθηκε να του εκδώσει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας είχε μεγάλη έκπτωση, όπως του είπε.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εν αγνοία του Γιάννη Αμανατίδη , με την πιστωτική του κάρτα, είχε ταξιδέψει σε εσωτερικό και εξωτερικό το ... μισό Ηράκλειο.

Ο ποδοσφαιριστής έκανε το τραγικό λάθος και εμπιστεύτηκε την πιστωτική του κάρτα στον 29χρονο, ο οποίος μέσα σε μερικούς μήνες τη χρέωσε με το αστρονομικό ποσό των 79.000 ευρώ για εισιτήρια!

Μάλιστα, κάποια από αυτά είχαν εκδοθεί στο όνομα του ποδοσφαιριστή, της συντρόφου του Μάρως Λύτρα και μελών της οικογένειας του, σύμφωνα με το cretalive.gr. Ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα, είχαν εκδοθεί σε ονόματα άλλων ατόμων, άγνωστων στον Γιάννη Αμανατίδη.

Η αποκάλυψη της απάτης ήρθε το Φεβρουάριο του 2008

Στη μήνυση του ο διεθνής άσος κατέθεσε ότι :«Τότε πλέον πληροφορήθηκα ότι έχει μέχρι σήμερα εξαπατήσει πλήθος αθώων θυμάτων στην πόλη του Ηρακλείου, άλλοτε δηλώνοντας ότι είναι δήθεν ταξιδιωτικός πράκτορας, άλλοτε ότι είναι τάχα έμπορος αυτοκινήτων στη Γερμανία, με μεγάλη οικογενειακή εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία και άλλοτε ότι είναι δήθεν πιλότος γερμανικής και ελληνικής αεροπορικής εταιρείας».

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να προσαχθεί εντός της εβδομάδας ενώπιον του α' ανακριτή Ηρακλείου.