ΕΛΛΑΔΑ

Ψευδή τα δημοσιεύματα περί επίθεσης χάκερ στη σελίδα του Δ. Πειραιά

Ψευδή τα δημοσιεύματα περί επίθεσης χάκερ στη σελίδα του Δ. Πειραιά

Αναληθή είναι τα δημοσιεύματα μερίδας του ηλεκτρονικού τύπου περί επίθεσης χάκερ στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, www.pireasnet.gr.


Αρκετά blogs και sites ανέφεραν σε κείμενά τους ότι άγνωστοι χάκεψαν την παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση γεγονός που δεν ισχύει.

«Δεν υφίσταται καμία επίθεση προς τη σελίδα του Δήμου Πειραιά κατά την περίοδο όπως αυτή προσδιορίζεται στο εν λόγω άρθρο», τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πειραιά Σαράντος Ε. Ευσταθόπουλος.«Το screenshot που παρατίθεται, αφορά σε παλαιό περιεχόμενο της ιστοσελίδας, το οποίο και βρισκόταν κρυμμένο (hide).

Λόγω ''τρύπας'' στον κώδικα κατά πάσα περίπτωση, εμφανίστηκε μπροστά η συγκεκριμένη σελίδα.Είναι άξιο αναφοράς ότι δε θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, την εν λόγω διαδρομή όπως αυτή περιγράφεται στο screenshot (ο Δήμος-Γυαλί-πλαστικό-Μπλε κάδοι).

Αποτελεί μια διαδρομή που ίσως χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα.Με την παρέμβασή μου αυτή απλά θέλω να τοποθετήσω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, Σαφώς και είναι εφικτό να δεχθεί επίθεση Hackers και η ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά.

Εδώ έχουν προσπελαστεί ιστοσελίδες υπουργείων και υπηρεσιών με πολλαπλάσιες δικλίδες ασφαλείας όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και βέβαια αυτό δεν έμεινε κρυφό.Άρα, εάν και εφόσον δεχτεί μια τέτοια επίθεση και η ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά, να είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε και επίσημη ενημέρωση», καταλήγει ο κ. Ευσταθόπουλος.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Πειραιά αναμένεται να εγκαταστήσει πρόγραμμα εγκατάστασης wi-fi όπου θα παρέχεται δωρεάν ίντερνετ σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης. Αρχικά στην πλατεία Κοραή (Δημαρχείο Πειραιά) και ακολουθούν οι περιοχές: Λιμάνι Πειραιά, Μικρολίμανο, Πειραϊκή, Πασαλιμάνι, Μανιάτικα, Π. Κοκκινιά, Καμίνια, Καραϊσκάκη κ.α.

Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής ενώ ο πρώτος κύκλος εργασιών αφορά σε 29 σημεία της πόλης.