ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Δύσκολη μέρα είναι η Τρίτη για το επιβατικό κοινό, καθώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τρίτη εικοσιτετράωρη παναττική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης με επίκεντρο τα εργασιακά ζητήματα.

Από τις 11:00 το πρωί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και τα έξι Εργατικά Κέντρα της Αττικής με τη συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική και στα νέα μέτρα που προωθούνται.

Το ΠΑΜΕ πραματοποίησε πορεία από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ομονοίας.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε το παρών και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Έκκληση για συμμετοχή στην απεργία έχει απευθύνει η ΓΣΕΕ.

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση.

Στην απεργία θα συμμετέχουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί, η ΟΜΕ - ΟΤΕ, και οι δικηγόροι.

Ειδικά

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από τις 05:00 το πρωί έως τις 07:30 και από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ.

Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει μόνο από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00, ενώ το Μετρό θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Ακινητοποιημένος θα παραμείνει και ο προαστιακός από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.

Δυσκολίες θα προκύψουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς στην απεργία, θα συμμετέχουν πέντε ναυτεργατικά σωματεία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Απεργούν ακόμη δημοσιογράφοι και δικηγόροι

Σαρανταοκτάωρη απεργία θα ισχύει για όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη στις 06.00 μέχρι και την Πέμπτη στις 06.00 σύμφωνα με την προκήρυξη των ομοσπονδιών των ΜΜΕ (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).

Οι δικηγόροι της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς αποφάσισαν να επεκτείνουν την αποχή τους μέχρι την Πέμπτη.