ΕΛΛΑΔΑ

Απολογήθηκε ο Αντώνης Ρέμος

Απολογήθηκε ο Αντώνης Ρέμος

Ελεύθερος άνευ όρων αφέθηκε ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα ενώπιον της Β΄ Ειδικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Το χρέος αυτό προς το Δημόσιο αφορά στο διάστημα κατά το οποίο ήταν πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής.

«Έχω αναλάβει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες μου»

Ο Αντώνης Ρέμος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως προέβη ήδη σε ρύθμιση των οφειλών του, κάτι που τόνισε και στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της διαδικασίας.

«Έχω αναλάβει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες μου απέναντι στον Ηρακλή. Ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βασίλης Χρηστίδης

Στο μεταξύ, ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας για μη απόδοση ΦΠΑ βρέθηκε και ο «πρωταγωνιστής» της πολύκροτης υπόθεσης των παράνομων τηλεπαιχνιδιών, άλλοτε καναλάρχης, Βασίλης Χρηστίδης. Το χρέος ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορούσε εταιρία, ιδιοκτησίας του 45χρονου επιχειρηματία.

Ωστόσο, κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι το ποσό αυτό είναι αποτέλεσμα «εξωλογιστικού υπολογισμού», τονίζοντας ότι η εταιρία αυτή βρίσκεται σε αδράνεια από το 2005, διάστημα κατά το οποίο ήταν προφυλακισμένος για την υπόθεση των «στημένων» τηλεπαιχνιδιών.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, αλλά και με καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση των τηλεπαιχνιδιών, ο Β. Χρηστίδης καταδικάστηκε το 2006 από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 8ετή κάθειρξη. Πρόσφατα αποφυλακίστηκε καθώς πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι τη διεξαγωγή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.