ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας

Σε κλοιό κακοκαιρίας

Σε κλοιό κακοκαιρίας συνεχίζει να βρίσκεται η χώρα, καθώς το σαββατοκύριακο θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινά της βόρειας και πρόσκαιρα της κεντρικής χώρας.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά που κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί που στο Ιόνιο πρόσκαιρα θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα όπου αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις που κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 μέχρι 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια παράκτια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα θα σημειωθούν νεφώσεις και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

ΔΕΥΤΕΡΑ
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικά έντονες χιονοπτώσεις που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.