ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα ψήφο ψήφο, έξω σε κλοιό διαδηλωτών

Μέσα ψήφο ψήφο, έξω σε κλοιό διαδηλωτών

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να κατέβουν σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή προκειμένου να δηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους την ώρα που θα ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια σε μια Αθήνα που θα θυμίζει φρούριο.

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, καθώς επί ποδός-για το φόβο επεισοδίων- θα βρίσκονται 6000 ένστολοι θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο για το συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Οι εντολές που έχουν λάβει είναι αυξημένη αστυνόμευση, περιπολίες, αλλά και προληπτικοί έλεγχοι.
Κατά τη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λήφθηκε η απόφαση να αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός ένστολων και παράλληλα να περιοριστεί στο ελάχιστο, σε περίπτωση επεισοδίων, η χρήση δακρυγόνων και χημικών ενώ ζητήθηκε να εφαρμοστεί το δόγμα της ανοχής και της ψυχραιμίας.

Σύμφωνα με τις ρητές εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς, όσο και αν αυτοί προκληθούν να μην υπάρξει βίαιη αντίδραση παρά μόνο αν η κατάσταση τείνει να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Επιπλέον, ανάμεσα στις εντολές είναι και η μη χρήση χημικών και δακρυγόνων στις εισόδους του Μετρό.

Το Κοινοβούλιο θα περιφρουρείται τόσο από έμψυχο ...υλικό, από ισχυρές διμοιρίες των ΜΑΤ όσο και από άψυχο από το περίφημο τείχος από πλέξιγκλας...