ΕΛΛΑΔΑ

Βουλευτές πείτε «όχι» σε φάρμακα – μαϊμού και στο αίσχος στην Υγεία

Βουλευτές πείτε «όχι» σε φάρμακα – μαϊμού και στο αίσχος στην Υγεία

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία, η ψηφοφορία του οποίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ένα πολυνομοσχέδιο – επικίνδυνος «ιός» για τους Έλληνες που θα γυρίσουν 60 χρόνια πίσω, αναγκάζοντάς τους να βάλουν λυτούς και δεμένους προκειμένου να προμηθεύονται παράνομα από το εξωτερικό φάρμακα, τα οποία θα εκλείψουν από τα ράφια των φαρμακείων.

Ένα πολυνομοσχέδιο που θα ρίξει «ταφόπλακα» στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και θα προκαλέσει «παρενέργειες» στους έλληνες πολίτες και κυριότερο, στα παιδιά μας, τα οποία θα μείνουν απροστάτευτα απέναντι σε λοιμούς, επιδημίες και θανατηφόρες ασθένειες.

Η δημόσια Υγεία καταρρέει βυθίζοντας στα συντρίμμια αθώους ανθρώπους και στην ανεργία 20.000 εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας.

Φαρμακοβιομήχανοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Την έντονη ανησυχία τους για τις «παρενέργειες» που θα επιφέρει το πολυνομοσχέδιο εξέφρασαν εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

«Με τι φάρμακα θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας» διερωτήθη ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος της Vianex. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για μη ορθολογικά μέτρα που έχουν παρθεί, τα οποία «δεν έχουν προοπτική και κανείς δεν μπορεί να τα στηρίξει. Είναι δυνατόν να κάνεις μονοπώλιο και όλοι οι άλλοι να πεθάνουν;» ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος, μιλώντας για την «ταφόπλακα της ελληνικής βιομηχανίας» όπως χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο.

Οι Έλληνες ξαναζούν το παρελθόν

Το άσχημο παρελθόν το όποιο σήμερα είναι παρόν για το Μπαγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν αναμένεται να ζήσουν οι Έλληνες πολίτες. Για μία απλή γρίπη θα απευθύνονται στο εξωτερικό προκειμένου να προμηθευτούν τα κατάλληλα φάρμακα, καθώς η θεσμοθέτησης της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία θα υποχρεώσει τους φαρμακοποιούς να «ταΐζουν» τους ασθενείς με πλέον φθηνά φάρμακα, ασχέτως του τόπου παραγωγής του, της (αμφιβόλου ή μη) ποιότητάς του.

«Η οικογένειά μου διαθέτει τέσσερα εργοστάσια για 1.200 εργαζόμενους. Δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτα. Μάλιστα, όλο τον τελευταίο χρόνο που οι πολυεθνικές απέλυαν, εμείς δεν διώξαμε ούτε έναν άνθρωπο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος, ενώ συνέχιζε λέγοντας ότι «για αυτούς τους ανθρώπους μιλώ σήμερα, γιατί πλέον δεν ξέρω πόσοι θα μπορέσουν να παραμείνουν. Μιλώ όμως με το χέρι στην καρδιά, - όχι για τα συμφέροντα τα δικά μου και της οικογένειάς μου - και για τον έλληνα ασθενή, ο οποίος θα ζήσει σε συνθήκες Μπαγκλαντές χωρίς να έχει πρόσβαση στις νέες θεραπείες σε αξιοπρεπή φάρμακα. Είναι μία συμπεριφορά ανέντιμη, ανήθικη».

Για την υποκρισία με την οποία επιχειρείται τεράστιο πλήγμα στα ελληνικά επώνυμα γενόσημα, την ίδια ώρα που μένουν αλώβητα τα εισαγόμενα πρωτότυπα και ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την αθρόα εισαγωγή γενόσημων από τους μεγαλοεισαγωγείς, που δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, μίλησε, από την πλευρά του, ο κ. Θεόδωρος Κωλέτης, Πρόεδρος της ΠΕΦ.

Ο κ. Δ. Δέμος της Demo έκανε λόγο για τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία προφανώς κάποιους ενόχλησε στην Ευρώπη και θέλουν να την καταστρέψουν.

Ξένες πολυεθνικές πίσω από το πολυνομοσχέδιο

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ρόλο των ξένων πολυεθνικών έκρουσαν οι παράγοντες του κλάδου στη συνέντευξη Τύπου. Όπως σημείωσαν οι πολυεθνικές από το εξωτερικό έχουν πλησιάσει τα κέντρα αποφάσεων της χώρας μας για να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα.

Ο κ. Θ. Τρύφων της Elpen μίλησε ξεκάθαρα για «περίεργες πολιτικές» που δεν έχουν σχέση με την απλή λογική και που εφαρμόζονται μονάχα στην Ελλάδα και πουθενά αλλού.