ΕΛΛΑΔΑ

Μας τα χαλάει ο καιρός!

Μας τα χαλάει ο καιρός!

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα το μεσημέρι ο καιρός, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων.

Στην Αττική, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 ενισχυμένοι από αργά το βράδυ σε 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και θα βρέξει, ενώ είναι πιθανό να σημειωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 ενισχυμένοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυμένοι από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο σε 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 06 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες και ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Αργά το βραδυ όμως στη Θεσσαλία και την ανατολική στερεά οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 οι οποίοι από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία: από 06 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στην Κρήτη θα τοπικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Οι άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και από τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.