ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένταλμα κατά του κ. Τσοχατζόπουλου αφορά την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του, ενώ εντάλματα έχουν εκδοθεί και για άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ξέπλυμα σχετίζεται με την απόκτηση του περιβόητου νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και με άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τον τρόπο κτήσης του συγκεκριμένου νεοκλασικού, ενώπιον των Εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου. Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί φαίνεται ότι μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, κατέληξαν σε ποινικές ευθύνες κι η υπόθεση ανατέθηκε στη συνέχεια σε Εφέτη Ειδικό ανακριτή.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εντοπισμού και σύλληψης του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ οι αστυνομικές αρχές επιχειρούν στο σπίτι της κόρης του.

Άνδρες της αστυνομίας ήδη βρίσκονται έξω από την οικία του πρώην υπουργού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Άνδρες του ΣΔΟΕ βρίσκονται και στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου, στη συμβολή των οδών Ομήρου και Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Διαβάστε ακόμη:

Εδώλιο για Άκη λόγω πόθεν έσχες