ΕΛΛΑΔΑ

Θέσεις εργασίας για νέους μέσω διαδικτύου

Θέσεις εργασίας για νέους μέσω διαδικτύου

Θέσεις εργασίας αποκλειστικά για φοιτητές και αποφοίτους πανεπιστημίων διαθέτει μια νέα ιστοσελίδα, που μετρά μόλις ένα μήνα ζωής.

Το Unijobs, υπεύθυνοι του οποίου είναι νέοι, μετρά ήδη 25.000 επισκέψεις. Στόχος είναι να βρουν νέοι άνθρωποι εργασία ή και ημιαπασχόληση, που θα τους εξασφαλίζει το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι, ενώ υπάρχουν και αγγελίες για πρακτική άσκηση των φοιτητών στο αντικείμενό τους, παράλληλα με τις σπουδές τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σε αντίθεση με τις συνήθεις ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας, στο Unijobs οι αγγελίες αναρτώνται δωρεάν. Για αυτό το λόγο, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταχωρήθηκαν περίπου 40 θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από νέους που αναζητούν δουλειά.

«Μόνο την πρώτη εβδομάδα επισκέφτηκαν τη σελίδα 5.000 άτομα, ενώ τέσσερις θέσεις εργασίας έχουν καλυφθεί» δήλωσε ο διαχειριστής του Unijobs, Δημήτρης Σερελέας, που κατασκεύασε την ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του στην Αγγλία και μετά από σχετική πρόταση ενός καθηγητή.