ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στη φυλακή και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς της ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν έχει καμία σχέση με τις off shore εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο χρήμα και ότι τα οικονομικά τα διαχειριζόταν αποκλειστικά ο σύζυγός της.

Είχε προηγηθεί η αίτηση εξαίρεσης, που υπέβαλλε κατά του ειδικού ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, καταγγέλλοντάς τον για μεροληπτική στάση.

Ωστόσο, το Δικαστικό Συμβούλιο, που κλήθηκε αυθημερόν να εξετάσει την αίτηση, την απέρριψε ως αβάσιμη.

Η κ. Βίκυ Σταμάτη έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

"Πιστή και αφοσιωμένη στο σύντροφο της ζωή μου"

Σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογικό της υπόμνημα η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει ότι καμία συναλλαγή ή συνεργασία δεν είχε με τις off shore εταιρείες, πλην της Nobilis από την οποία αγόρασε το ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

"Δεν γνωρίζω σε ποιον ανήκαν οι εταιρείες αυτές. Ουδέποτε περιήλθε σε γνώση κάποιο στοιχείο που να εγείρει υπόνοια για κάτι επιλήψιμο."

Όπως είπε η κ. Σταμάτη ενώπιον του ανακριτή "Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μία γυναίκα όπως εγώ με την όποια παιδεία και αγωγή μου, γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν το σύζυγό μου, στη θέση που βρισκόταν, στη διαδρομή που είχε, στη γοητεία που ασκούσε, στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελετυαίο που θα ενδιαφερόταν να πληροφορηθεί θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών του δράσεων και αποφάσεών του ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική πολτική του δράση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω κ. Ανακριτά ότι δεν είμαι το πρόσωπο αυτό αλλά αντίθετα υπήρξα και παραμένω ένας πιστός και αφοσιωμένος μέχρι αναλώσεως άνθρωπος στο σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μας ανεξαρτήτως οιουδήποτε κόστους και τιμήματος" είπε στην απολογία της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Εξοντωτική, άδικη, ανάλγητη και σκληρή" χαρακτήρισαν την απόφαση για προφυλάκιση της Βίκυ Σταμάτη οι συνήγοροι υπεράσπισής της, αναφέροντας μάλιστα ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, πέντε ετών.

Αργά το απόγευμα, η κ. Βίκυ Σταμάτη οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σε ό,τι αφορά στο ανήλικο παιδί της, σημειώνεται ότι δεν μπορεί να βρίσκεται μαζί της στη φυλακή, καθώς υπερβαίνει το όριο ηλικίας, που ορίζει ο νόμος.