ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Καρράς

Πέθανε ο  ηθοποιός Κώστας Καρράς

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Καρράς «έσβησε» σήμερα σε ηλικία 76 ετών.

Ο λαοφιλής καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς, συναδέλφους και στον απλό λαό.

Ο μεγάλος ηθοποιός έχασε τον πιο δύσκολο αγώνα με αντίπαλο τον καρκίνο τον οποίο πολεμούσε με αξιοπρέπεια για χρόνια.

kkarras1

Ο Κώστας Καρράς γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1936 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο αλλά και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

karasmoustakas

Το 1963 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και την ίδια χρονιά πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι.

Επιτυχία που τον έφερε στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη με την οποία σημείωσε επιτυχία παίζοντας στο πλευρό της: Μαζί της εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, στα έργα «Γυμνοί στο πάρκο», και στο «Λεωφορείον ο πόθος».

karas4
karras3

Έκτοτε, δημιούργησε το δικό του θεατρικό σχήμα με το οποίο σημείωσε προσωπική επιτυχία στο «Ημερολόγιο ενός τρελού και στο «Blithe Spirit».

karamanlis

Ευρέως γνωστός και αγαπητός έγινε με τη συμμετοχή του και στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το 1961.

Η καλύτερή του ίσως κινηματογραφική εμφάνιση θεωρείται ο ρόλος του Μενέλαου στην «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη το 1977. Σημαντική ήταν και η παρουσία του και στην τηλεόραση όπου πρωταγωνίστησε σε δημοφιλή σήριαλ.

Από το 2000 μέχρι το 2007 υπήρξε βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ενώ από το 1994 ήταν επίτιμος πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός γιου, του Βασίλη.